• Konsultacijų tel.: (8 5) 213 9772
  • Pranešk apie nelegalų darbą tel.: (8 5) 213 9750

Maisto prekių parduotuvių darbuotojams   2020-03-16

Darbdaviai turi aprūpinti darbuotojus:
- vienkartinėmis pirštinėmis;
- kvėpavimo takų apsaugos priemonėmis (respiratoriais) su FFP2 ar FFP3 filtrais;
- dezinfekavimo skysčiais (servetėlėmis).

Darbdaviai privalo užtikrinti, kad būtų reguliariai dezinfekuojami paviršiai, kuriuos dažniausiai liečia klientai – prekystaliai, prekių transporteriai, durų rankenos, kortelių skaitytuvai ir kt.

Darbdaviai privalo apmokyti ir instruktuoti darbuotojus kaip teisingai naudoti asmenines apsaugos priemones:
- nenaudoti vienkartinių pirštinių pakartotinai;
- neliesti rankomis veido;
- kaip teisingai užsidėti ir nusiimti kvėpavimo takų apsaugos priemones (respiratorius);
- kaip paruošti (dezinfekuoti) kvėpavimo takų apsaugos priemones pakartotinam naudojimui.

Pardavėjams ir kitiems darbuotojams rekomenduojama laikytis standartinių infekcinių ligų plitimą mažinančių priemonių:
- kasoje dirbti dėvint vienkartines pirštines (pirštinių nenaudoti pakartotinai);
- pertraukėlių metu plauti rankas su šiltu vandeniu ir muilu, dezinfekuoti rankas dezinfekcinėmis priemonėmis;
- rekomenduojama pirkėjus aptarnauti dėvint kvėpavimo takų apsaugos priemones;
- esant galimybei vengti artimo sąlyčio (išlaikyti bent 2 (dviejų) metrų atstumą) su visais, kam yra pasireiškę kvėpavimo takų ligos simptomai, pavyzdžiui, kosulys, čiaudulys. 

Daugiau informacijos: http://sam.lrv.lt/lt/news/koronavirusas/informacija-visuomenei